זאב (זאביק) לב

22/04/1945 - 02/12/2024

פרטים אישיים

תאריך לידה: ט' אייר התש"ה

תאריך פטירה: א' כסלו התשפ"ה

ארץ לידה: ישראל

שירות בטחון: סיירת מטכ"ל

מחזור / חברות נוער: מחזור י"ח

מקום קבורה: קיבוץ יגור

מסמכים

לא מצורפים מסמכים

משפחה

הורים: חוה לב, יעקב לב

בן/בת זוג: מירה לב

אחים ואחיות: מיקי לב, רפי לב

בנים ובנות: יריב לב, כרמל לב

זאב לב

זאבי נולד ב-1945 לחוה ויעקב לב, יחד עם בני השנתון הגדול ביגור, לאחר מלחמת העולם השנייה.

הוא גדל והתחנך ביגור למרגלות הכרמל למשפחה אוהבת. בן שני אחרי הבכור, רפי, ואחריו הצעיר – מיכִּי.

בגיל 14 התייתם זאבי בפתאומיות מאביו. תמיד ציין כי בזכות אבא גדל להיות ילד ואדם סקרן. בעצב היה אומר גם כמה חסרים לו זיכרונות ממנו.

אחיו הבכור רפי, לצד אמא, ליוו אותו מכאן והלאה. רפי היה מושא הערצתו והשראה לבחירותיו בעתיד. יחד עם מיכי, אחיו הצעיר, הפכו לשלישייה הדוקה וקשורה מאד זה בזה.

בתקופת התיכון ידע כבר שיום אחד יעסוק במחקר. נפלאות המדעים משכו אותו. על השידה, ליד מיטתו, נותרו ספרים אחדים, ביניהם הספר שהפגיש אותו לפני 65 שנים עם תורת היחסות הכללית של איינשטיין.

לאחר התיכון, עם הגיוס לצבא, רפי אחיו היה כבר טייס קרב, האם חוה דאגה אך קיבלה ובירכה את הבחירה של כל אחד מבניה. זאבי רצה להתחשב בה, הבטיח שלא יתגייס לטיס והוסיף בהומור: גם לא לצוללות. לבסוף שירת בסיירת מטכ"ל. עד היום לא ידוע לנו מה עשה, אך משם יצא עם חברים נפלאים לכל החיים.

אחרי הצבא חזר זאבי הביתה לכותנה, ואחר כך החל ללמודB.A. בכימיה, המשיך לתואר שני ולדוקטורט בביולוגיה בטכניון, בשילוב עם הוראה בבית הספר התיכון ביגור.

בדרך פרצה מלחמת יום הכיפורים, כבר ביומה הראשון רפי נהרג, מטוסו הופל בשמי רמת הגולן. החיים השתנו באחת. העצב, השכול והדאגה אפפו את המשפחה מכאן ולתמיד. הוא המשיך בקשר אוהב ותומך עם ילדיו של רפי.

עוד לפני מלחמת יום הכיפורים נישאנו, וכך החל המסע המשותף שלנו שנמשך עד היום במשך 55 שנים.

רציתי מאד, אך לא יכולתי לדעת שאני זוכה בשותף ממשי, עזר כנגד, הראשון לעצה, מי שהציל אותי ממצבים של "פתיל קצר", ותמך בעת החלטות קשות, והכי הכי עם הומור נהדר, בלי שמץ של ציניות. מי שאפשר לבטוח בו לגמרי, להיות אתו במחלוקת, לכעוס ולהתלהב עד השמיים.

זאבי שכזה, עם תבונה של הלב, הראש והנשמה.

ככה, פרק ועוד פרק, הקשר השביח יותר ויותר ועוד עם הולדת בתנו כרמל ואחר כך בננו יריב.

מה שאהבתי ואוהב בזאבי שבכל מצב יש מוצא, שתמיד היו עוד אפשרויות ועוד דרכים.

אהבתו לכרמל וליריב, הילד שבו, הדמיון, היצירתיות, הצחוקים והמשחקים לא כהו ולא דהו. כשהגיעו הנכדים נוסף נדבך כה מקסים ומשמח והסתבר שזאבי הוא אולי "גננת מבוזבזת".

זאבי המשיך באקדמיה. נסענו עם כרמל לפוסט-דוקטורט בטכניון קליפורניה, וחזרה לטכניון בחיפה. חוקר ומרצה לסטודנטים ומנחה דוקטורנטים. בהם שעשו חיל באקדמיה וביניהם ששמרו עמו קשר חם עד היום, בזכות ההנחיה האיכותית, היחס והאנושיות.

קבוצת ידידים נוספת וחשובה כל כך לזאבי (ולא ארחיב כאן), היא קבוצת המטיילים שנפגשת עד היום.

יגור הייתה חשובה לזאבי, הקשרים, יחסי הציבור, במיוחד האיזון בין הפרט לכלל. מדי פעם כתב גם ליומן בתחומים האלה. לפני שנים היה ממייסדי וכותבי דף ההומור ביומן שנקרא "בומרנג". באמצעותו גם השתנו דברים ביחס לפרט ובהם: התקנת תאי דואר אישיים, חדר המתנה בקופת הבית, סדרי התורים במרפאה, הקמת האתר של יגור במרשתת וכללי האתיקה למשתמשים.

החברות ביגור, השייכות לקיבוץ היית עבורו יסוד ערכי חשוב.

עם סיום העבודה בטכניון חלם זאבי לכתוב וליצור עבור כל אחד דרך שקושרת בין היומיום והמציאות לבין מה שקורה באקדמיה. הוא אסף חומר, כתב פרקים אחדים ולא זכה להמשיך ולסיים.

זאבי אהובי, הדרך אתך ולצידך הייתה כה יפה, ואין בילתה. כולך אתי, חכה לי לימים יבואו…

ואתי בכל הנאמר ילדינו, נכדינו וכל המשפחה.

סיפורים

לחצו על הכותרת על מנת לקרוא את הסיפור

  • דברי פרידה – מיקי לב

    זאביק אחי היקר, הפרידה ממך כל כך פתאומית, קשה וכואבת לכולנו. כל כך רצינו להגיד לך עוד כמה דברים שהרגשנו כלפיך… בחרתי להתחיל בדבריו של מיקי רהב חברך ובן כיתתך שכה היטיב לבטא: "זאביק נפרד מאתנו והמריא לחבורת הצדיקים הגמורים שם למעלה, עם חיוכו התמידי, שנינותו וחוכמתו עד אין קץ. אם כל אדם הוא עולם ומלואו, זאביק היה היקום כולו."

    התברכת בכישרונות רבים שהביאו אותך להצטיין בלימודים בבית הספר, בכתיבה מלאת חן והומור, בציור קצת פחות (בשונה מאמא ושני אחיך שנחנו בכישרון זה). אני זוכר שאמא הייתה אומרת שערבי ההורים עליך, על רפי ועלי בבית הספר היו קצרים כי אומרים לה רק דברים טובים.

    כאשר התגייסת, רפי היה כבר טייס בחיל אוויר, אתה דאגת לאמא שחששה מעוד בן טייס ולמרות שקיבלת זימון לקורס טיס, אמרת לה בהומור האופייני לך שתוותר ותלך לצוללות, ובסוף הלכת לסיירת מטכ"ל. לה לא היה שום מושג מה קורה שם, אבל לפחות זה היה על הקרקע. באחד המבצעים העלומים קיבלת את עיטור המופת עם חבריך ולא סיפרת עליו כלום, גם אחרי שכבר יצאו ספרים על היחידה.

    איבדנו את אבא כילדים ואת רפי במלחמת יום כיפור ומירה ואתה ידעתם לתמוך ולהיות עם אמא, חיהל'ה ומשפחתה בימים קשים ולהבדיל בשמחות.

    המשכת והגשמת את חלומך להיות מדען וחוקר עד לתואר הדוקטור בטכניון ושם המשכת במחקר בנושאי הנדסה גנטית במעבדתך, ואני הוקסמתי ורותקתי לשמוע את הסבריך. היית איש אשכולות, למדת וידעת אין ספור נושאים ותמיד אהבנו להיפגש ולדבר על הכל.

    הגשמת את חלומך לטפס על פסגות הרים ברחבי העולם עם חבריך מיגור ומהיחידה וליהנות בחברתם מנופים מדהימים ומהמקומיים שאירחו אתכם. (מודה שלא הסכמנו עם דעתי שעדיף לעשות סקי במורדות הרים אלה במקום לטפס). כמובן נזכור את אהבתך לטיולים על הכרמל, לעוספיא, נחל יגור ולכתר שהתחלנו אנחנו שלושת האחים, והמשכת עם ילדיך, אחייניך ונכדיך.

    היית בן זוג אוהב ואהוב למירה, אבא מדהים לכרמל ויריב ואח"כ סבא לנכדיך דרור ומירון שהיו מחכים לימים אתך ביגור או בטבעון, דוד נערץ לילדיו של רפי ושלי שאהבו אותך ושהצלחת ליצור עמם קשר קסום דרך האיש, היצירתיות והדמיון, הידע, העניין, חוש ההומור והטוב שבך.

    לפני כשבועיים עלינו לבית העלמין הזה ביגור לקברי הורינו ורפי, ואמרת לי בהתבטאות לא אופיינית לך: "כאשר תגיע העת ארצה לפגוש אותם למעלה ולדבר עימם." וזה קרה מהר מדי…

    נשמור את הזיכרונות היפים, את השרים החמים ונמשיך ללכת לאורך ובהשראתך.

    אני רוצה להודות בשם המשפחה לכל מי שבאו לכבד את זאביק ולנחם את המשפחה.

    בגעגועים ובאהבה רבה, מיקי לב ובני משפחתו.

  • דוד זאביק שלי

    למרות המרחק הרב שאני רוצה להרגיש קרוב אליך היום. קשה למצוא את המילים ולצערי אין לי את היכולת שלך להתבטא עם מילים מלאות מחשבה, רגישות, עמוקות ומדויקות. אני אתגעגע לשיחות הטלפון שלנו ולחיבוק המאופק והזהיר שהיית נותן לי, כשהיינו מתראים ושתמיד הרגשתי דרכו את אהבתך. אתגעגע לחוכמה שלך והענווה שלך. אתגעגע לעיניים הטובות שלך שדומות כל כך לעיניים של אבא שלך, ולעיניים של אבא שלי, ולעיניים של הבן שלי. את טיול השורשים לדנציג כבר לא נעשה, לא נחלוק יותר את צילומי הטבע שלנו ששימחו אותנו כל כך ולא נשב שוב לכוס תה גרניום מהגינה שלך (שלמרות שלא ממש אהבתי את הטעם אהבתי לשתות אותו ביחד בסלון שלכם).

    אני מודה על שהיה לי דוד כמוך. על כל מה שנתת לי והשקעת בי.

    השארת את חתמך בעולם וחשוב מזה, בסובבים אותך.

    וגם דני וזואי שראו אותך כל כך מעט בחייהם, תמיד הרגישו ואמרו שאתה מיוחד במינו. תחסר לי מאד מאד אבל אתה אתי ובנשמתי לנצח. הלב שלי עכשיו כל כך כואב.

    אחד ויחיד אתה. אני אוהבת אותך.

    יעל לב, אחיינית, בתם של רפי וחיה.