זאב לב
זאבי נולד ב-1945 לחוה ויעקב לב, יחד עם בני השנתון הגדול ביגור, לאחר מלחמת העולם השנייה.
הוא גדל והתחנך ביגור למרגלות הכרמל למשפחה אוהבת. בן שני אחרי הבכור, רפי, ואחריו הצעיר – מיכִּי.
בגיל 14 התייתם זאבי בפתאומיות מאביו. תמיד ציין כי בזכות אבא גדל להיות ילד ואדם סקרן. בעצב היה אומר גם כמה חסרים לו זיכרונות ממנו.
אחיו הבכור רפי, לצד אמא, ליוו אותו מכאן והלאה. רפי היה מושא הערצתו והשראה לבחירותיו בעתיד. יחד עם מיכי, אחיו הצעיר, הפכו לשלישייה הדוקה וקשורה מאד זה בזה.
בתקופת התיכון ידע כבר שיום אחד יעסוק במחקר. נפלאות המדעים משכו אותו. על השידה, ליד מיטתו, נותרו ספרים אחדים, ביניהם הספר שהפגיש אותו לפני 65 שנים עם תורת היחסות הכללית של איינשטיין.
לאחר התיכון, עם הגיוס לצבא, רפי אחיו היה כבר טייס קרב, האם חוה דאגה אך קיבלה ובירכה את הבחירה של כל אחד מבניה. זאבי רצה להתחשב בה, הבטיח שלא יתגייס לטיס והוסיף בהומור: גם לא לצוללות. לבסוף שירת בסיירת מטכ"ל. עד היום לא ידוע לנו מה עשה, אך משם יצא עם חברים נפלאים לכל החיים.
אחרי הצבא חזר זאבי הביתה לכותנה, ואחר כך החל ללמודB.A. בכימיה, המשיך לתואר שני ולדוקטורט בביולוגיה בטכניון, בשילוב עם הוראה בבית הספר התיכון ביגור.
בדרך פרצה מלחמת יום הכיפורים, כבר ביומה הראשון רפי נהרג, מטוסו הופל בשמי רמת הגולן. החיים השתנו באחת. העצב, השכול והדאגה אפפו את המשפחה מכאן ולתמיד. הוא המשיך בקשר אוהב ותומך עם ילדיו של רפי.
עוד לפני מלחמת יום הכיפורים נישאנו, וכך החל המסע המשותף שלנו שנמשך עד היום במשך 55 שנים.
רציתי מאד, אך לא יכולתי לדעת שאני זוכה בשותף ממשי, עזר כנגד, הראשון לעצה, מי שהציל אותי ממצבים של "פתיל קצר", ותמך בעת החלטות קשות, והכי הכי עם הומור נהדר, בלי שמץ של ציניות. מי שאפשר לבטוח בו לגמרי, להיות אתו במחלוקת, לכעוס ולהתלהב עד השמיים.
זאבי שכזה, עם תבונה של הלב, הראש והנשמה.
ככה, פרק ועוד פרק, הקשר השביח יותר ויותר ועוד עם הולדת בתנו כרמל ואחר כך בננו יריב.
מה שאהבתי ואוהב בזאבי שבכל מצב יש מוצא, שתמיד היו עוד אפשרויות ועוד דרכים.
אהבתו לכרמל וליריב, הילד שבו, הדמיון, היצירתיות, הצחוקים והמשחקים לא כהו ולא דהו. כשהגיעו הנכדים נוסף נדבך כה מקסים ומשמח והסתבר שזאבי הוא אולי "גננת מבוזבזת".
זאבי המשיך באקדמיה. נסענו עם כרמל לפוסט-דוקטורט בטכניון קליפורניה, וחזרה לטכניון בחיפה. חוקר ומרצה לסטודנטים ומנחה דוקטורנטים. בהם שעשו חיל באקדמיה וביניהם ששמרו עמו קשר חם עד היום, בזכות ההנחיה האיכותית, היחס והאנושיות.
קבוצת ידידים נוספת וחשובה כל כך לזאבי (ולא ארחיב כאן), היא קבוצת המטיילים שנפגשת עד היום.
יגור הייתה חשובה לזאבי, הקשרים, יחסי הציבור, במיוחד האיזון בין הפרט לכלל. מדי פעם כתב גם ליומן בתחומים האלה. לפני שנים היה ממייסדי וכותבי דף ההומור ביומן שנקרא "בומרנג". באמצעותו גם השתנו דברים ביחס לפרט ובהם: התקנת תאי דואר אישיים, חדר המתנה בקופת הבית, סדרי התורים במרפאה, הקמת האתר של יגור במרשתת וכללי האתיקה למשתמשים.
החברות ביגור, השייכות לקיבוץ היית עבורו יסוד ערכי חשוב.
עם סיום העבודה בטכניון חלם זאבי לכתוב וליצור עבור כל אחד דרך שקושרת בין היומיום והמציאות לבין מה שקורה באקדמיה. הוא אסף חומר, כתב פרקים אחדים ולא זכה להמשיך ולסיים.
זאבי אהובי, הדרך אתך ולצידך הייתה כה יפה, ואין בילתה. כולך אתי, חכה לי לימים יבואו…
ואתי בכל הנאמר ילדינו, נכדינו וכל המשפחה.