שמואל יערי

17/03/1913 - 06/06/1999

פרטים אישיים

תאריך לידה: ח' אדר ב' התרע"ג

תאריך פטירה: כ"ב סיון התשנ"ט

ארץ לידה: פולין

מקום קבורה: יגור

מסמכים

לא מצורפים מסמכים

משפחה

בן/בת זוג: גולדה יערי

נכדים ונכדות: חן גור, נימה גור

שמואל יערי

שמואל נולד בסוקולקה בפולין בשנת 1913. הוא עלה ארצה ב-1934 והגיע לתל אביב, שם עבד כפועל בניין.
ב-1936 שמואל הגיע ליגור בעקבות גולדה, שהייתה חברתו עוד בתקופת ההכשרה בפולין, וכאן הקימו את ביתם. ביגור נולדו שלושת ילדיהם – שושנקה, דב ואריה.
שמואל עבד כעשרים שנה בנשר, ובמסגרת עבודתו היה אחראי על הפיצוצים במחצבה. הוא ניצל את זמינותם של חומרי הנפץ תחת ידיו והבריח מהם ל"הגנה". אחר כך עבר לעבוד במשתלת עצי הפרי והתמחה בהרכבות של עצים. משם עבר לעבוד בלגין. שם עבד כשלושים וחמש שנים במחסן הפח יחד עם ישראוליק אורנסקי ז"ל וגד לסקר יבדל לחיים ארוכים. ב-1992, לאחר פטירתה של גולדה עבר לעבוד בטובופלסט.
שמואל היה אדם טוב. היה רחב לב, נעים, חברותי, אוהב ואהוב על הבריות. במרכז אהבתו עמדה משפחתו.
שמואל וגולדה אימצו בנות מ"ילדי טהרן" והיו להן למשפחה.
שמואל נמנה עם נבחרת השח של יגור.
הבדידות לאחר מותה של גולדה הייתה קשה עליו מאד, ולפני כשנתיים עבר להתגורר בבית אחוה והשתלב בחיי הבית.
בשבועות האחרונים חלה ואושפז בבית חולים.
הלילה הלך מאיתנו.

סיפורים

לחצו על הכותרת על מנת לקרוא את הסיפור

  • שמואל יערי ז

    שישים שנה היינו יחד ביגור, ולמעלה מחמישים שנה שמואל היה אחד ממאות החברים שהיו שותפים למשק הקיבוצי ולדרך הרעיונית שבה הלך אז הקיבוץ. ידעתי מיהו שמואל, במה הוא עובד, אך אישית, ממש כאדם, כחבר, כרֵע אישי, לא הכרתיו.

    לפני כשמונה שנים, אחרי מותה של גולדה רעייתו, נפגשנו זו הפעם הראשונה ליד שולחן האוכל בצהריים, ומאז לא נפרדנו. לא פעם אמרתי לעצמי, כדי לבטא את שביעות רצוני מהחברות הנאמנה החדשה של יערי והידידות שהתפתחה בינינו – איפה היית כל השנים? למה לא הכרתיך בתור כזה? אני, אישית, הייתי מעורב בחברה בכל התחומים, לא הייתי מתבודד. ביקרתי באסיפות, במסיבות חג, בחוגי לימוד, במועדון… אך בביתי תמיד הייתי לבד, הדלת לא נפתחה. והנה, מופיע שמואל יערי ומכבד אותי בחברות טובה.

    ראיתי בו ידיד נאמן. אחרי עשרות שנים נפתחת הדלת כמעט כל יום ובמאור פנים מקדם שמואל את פני ב"מה שלומך ומה נשמע?" בקרבתו היתה לי תחושה שמצאתי משהו טוב במרחב החברתי…

    יהי זכרו ברוך.

    יצחק בן-כהן

    יומן ליום השלושים

    16.7.1999