עמוס קרן-צבי
נולד – כ"ו באב תרפ"ו 6.8.1926
נפטר – ג' בשבט תשל"ו 5.1.1976
עמוס, בנם של מרים וירוחם, היה מהבנים הראשונים של יגור. קבוצת הילדים הראשונה היתה קטנה, תנאי גידולם היו קשים וחברת המבוגרים – הורים ומטפלות – חסרי ניסיון. יחד עם לבטי הקיום והמאבק להתפתחותו של ישוב צעיר, גדלו הבנים, כשהם מלווים את תהליך הצמיחה ומעורים בכל הנעשה בחצר.
ואכן, כבר אז נמשך עמוסק'ה לכל גלגל ומכונה. לא היה טרקטור חדש או עגלה שלא עברו את טיפולו של עמוסק'ה הילד. לא היתה חלקת פלחה על עובדיה שלא הכיר אותה.
טבעית היתה דרכו אל ביה"ס החקלאי במקוה ישראל, לאחר שלוש שנות לימוד בבית הספר המחוזי ביגור. השנתיים של מקוה ישראל בנו את אישיותו של עמוסק'ה והקרינו על כל חייו להבא. עולם המכונות החקלאיות נפתח לפניו על כל רזיו ולכן טבעית היתה השתלבותו במוסך. בכניסתו לחיי המשק, עם שובו מהצבא, בלט ביכולתו לקשור קשרים מסועפים עם צעירים ומבוגרים כאחד. עזר לו בכך, נוסף על ערנותו, גם זכרונו המופלא באשר לאנשים ולמאורעות.
איש עבודה היה בכל רמ"ח אבריו, כשחוש אחריות עמוק ומסירות רבה מנחים אותו במעשיו. קפדנותו מתוך אכפתיות ותביעתו מעצמו הביאו אותו גם לדרישות מתוחות מהזולת. ידענו שהצלפות לשונו נבעו, לעיתים, ממקור זה. נסיונו, ובעיקר תכונותיו, סייעו לו להפוך את ריכוז הקניות לא לתפקיד גרידא אלא ל"מוסד".
במשך עשר השנים בהן מילא עמוסק'ה תפקיד של מרכז קניות היה שותף להכרעות בפיתוח המשק וברכישת ציוד, כשהוא משמש כתובת לצרכי כלל ופרט. היה מקובל על קשת רחבה של מוסדות בחוץ, איתם היה קשור בתוקף תפקידו. בכל מקום רכש ידידים.
עמוסק'ה – "איש רעים להתרועע". כמה נדלק בהתכנסויות חגיגיות, במסיבות ובטיולים, כשהוא נהנה לשתף את הסובבים אותו במשחקי לשון נופל על לשון, פתגמים ומכתמים בחרוזים.
גילויי המסירות, המרץ והדבקות בענייני ציבור לא הפחיתו מטיפוח משפחתו באהבה ובדאגה, תוך יחס אבהי לכל גילוי אישי ומיוחד בילדיו – אם זה נגינה, לימודים, כניסה לענף או בילוי משפחתי בטיול ברחבי הארץ.
פינה חמה היתה שמורה אצלו להוריו ולבני משפחתו הרחבה, שכה אהבוהו.
עמוסק'ה, כולנו המומים וכואבים על חיים תוססים, אשר כך נקפדו לפתע.