שושנה לסקר – גולדמן
שושנה נולדה בשנת 1921. אמה הייתה ילידת הארץ, מבנות צפת ואביה יוצא רוסיה, איש העלייה השניה. ימי ילדותה ונעוריה עברו עליה במושב מרחביה, שם סיימה את בית הספר היסודי. בכיתות ט' – י' למדה בכפר ילדים, בשנים הראשונות לקיום המוסד. בהיותה בת 16 יצאה שושנה להכשרה בגבעת-ברנר, תוך הזדהות עם דרך הקיבוץ. משם הגיעה לגשר יחד עם קבוצת ההכשרה. שנות חברותה בגשר היו לה משמעותיות ביותר. היא הייתה קשורה למקום ולחברים בקשרים אמיצים, אולם מסיבות בריאות נאלצה לעבור ליגור. כאן נישאה לגד, ופה נולדו ענת ואמוץ.
שנים רבות עבדה שושנה בשדה החינוך. תחילה כמורה ומדריכה של נוער עולה, ולאחר מכן כמורה ומנהלת ביה"ס ביגור. התבלטה לא רק במסירות שבמילוי תפקידה החינוכי, אלא גם בהיותה בין מעצבי הדרך החינוכית ביגור. אך טבעי הוא, שפעילותה בתחום ההשכלה והתרבות הביאה אותה להקמתו ופיתוחו של ביה"ס למבוגרים, שהיה רב היקף ותרם רבות ללומדים בו. לאורך כל הדרך התגעגעה שושנה לעבודת ההוראה ולקשר החי עם הילדים.
תרומתה של שושנה ניכרת גם בתחום חיי התרבות של יגור, בהיותה שנים רבות חברה בועדת התרבות או מרכזת הועדה.
שש שנים עבדה שושנה ב"ארנים" כמרכזת ההשתלמויות. היא גויסה לתפקיד זה מתוך הכרה בכישוריה הארגוניים, רמתה הרוחנית והתרבותית ומסירותה ללא גבול. ואכן, הקימה שושנה ב"ארנים" את מרכז ההשתלמויות לעובדי חינוך הגדול ביותר בארץ.
עם סיום עבודתה ב"ארנים", חזרה שושנה הביתה ועבדה כספרנית בספריית המשק, עד רגעי חייה האחרונים. היא קיבלה ברצון את העבודה בספריה, כאן יכלה למזג את כישוריה עם אהבתה הגדולה לספר ולספרות העברית. דרך הספר יצרה קשרים חדשים עם חברים רבים.
בשנים האחרונות ניתנה לשושנה השהות לטפח את מאגר הידידות ביגור ומחוצה לה. יקרו לה מאד הקשרים שנשמרו עם חבריה לעבודה ב"ארנים" ועם חניכיה הרבים מחברות הנוער וביה"ס.
מעל לכל הייתה שושנה מרכז למשפחתה הענפה, אמא וסבתא חמה לילדיה ולנכדיה.
בכל דרכה נתגלתה שושנה במיטבה – מלאת חיות, בעלת יוזמה ויד לה בעשייה החינוכית והתרבותית ביגור.