רות גרינברג

13/12/1914 - 26/04/2001

פרטים אישיים

תאריך לידה: כ"ה כסלו התרע"ה

תאריך פטירה: ג' אייר התשס"א

ארץ לידה: גרמניה

מקום קבורה: יגור

מסמכים

לא מצורפים מסמכים

משפחה

רות גרינברג

רות נולדה ב-13.12.1914 בזיגבורג, עיר קטנה ליד בון, להוריה ברטה וקרל. בגיל ארבע עשרה עברה לברלין, להתגורר עם דודתה. בשנת 1934, בהיותה בת עשרים, נסעה רות לשוודיה, שם עבדה בלול והשתלמה בלולנות. מאוחר יותר נסעה ליוגוסלביה והייתה שם בהכשרה.
בשנת 1936 עלתה רות ארצה והגיעה הישר ליגור. כאן עבדה כמטפלת בבית ספר טיץ, שנוסד באותה השנה. לאחר מכן עברה לקיבוץ עין גב, שם הכירה את מרדכי שי, נישאה לו ונולדו להם שני בנים – רן ועמי.
רות חלתה בשחפת ושכבה כשנה בבית חולים ברמתיים עד להחלמתה המלאה. באותו זמן נפרדה מבן זוגה. בזמן הפילוג, כשחברים מגנוסר עברו לעין גב, החליטה רות לעבור ליגור. כאן מצאה ידיד – ליבר קיגל ז"ל.
רות הייתה אשה נעימת סבר, צנועה בהליכותיה. הרבתה להשתתף באירועים ומסיבות ביגור. אהבה ללכת לאסיפות והתעניינה במה שקורה. רות אהבה לקרוא ספרים, להאזין למוסיקה קלאסית ולשוחח עם אנשים.
במשך שנים רבות עבדה במתפרה, ביעילות ודייקנות.
בשנותיה האחרונות חייתה בבית אחוה, טופלה במסירות רבה ולשביעות רצונה.
אתמול נלקחה מאיתנו.

סיפורים

לחצו על הכותרת על מנת לקרוא את הסיפור

  • הבעת תודה והצעה בצידה

    לעתים קרובות יש לנו ביקורת, ולא תמיד קונסטרוקטיבית, על עניינים שונים בחיינו, ורק לעתים רחוקות אנו יודעים להעריך את היש ולתת לזה ביטוי.

    הפעם יש לי צורך להודות, וברצוני לעשות זאת מעל דפי היומן.

    לפני יותר מ-30 שנה הייתי יחד עם קבוצת חברים בתנועה חלוצית בגרמניה. אני נשלחתי להכשרה בשוודיה. עם הגיע היטלר לשלטון הצליחו החברים שנשארו בגרמניה לצאת ממש ברגע האחרון והגיעו לסין. משם הם טולטלו לאמריקה ולא עלה בידם להגשים את חלום נעוריהם ולבוא ארצה.

    שניים מהחברים האלה הודיעו לי עכשיו שהם קיבלו חופשה קצרה ואותה הם רוצים לבלות בארץ, וכמובן גם לבקר אצלי.

    השמחה גדולה. אבל איך אקבל שני אנשים בדירה של חדר אחד?

    מרוב דאגה לא יכולתי לשמוח כראוי. חשבתי ושקלתי ולא ידעתי איך להשיב להם. הייתי כל-כך מעוניינת לקבל אותם יפה ולהראות להם כל מה שנוצר בארץ ובקיבוץ, אך כל זה במצב-רוח רע.

    פניתי לוועדת הדירות ובמקרה נמצא חדר מרוהט שהעמידו לרשותי. אינני יודעת איך לבטא במילים את שמחתי.

    אך באתי לא רק להודות, אלא ברצוני להציע שיעמוד לרשות ועדת הדירות באופן קבוע חדר מרוהט, שאפשר למסרו לחבר העומד לקבל אורחים וגר בדירה של חדר אחד בלבד.

    הגענו כבר לזה שלחלק גדול של חברים יחידים יש דירה של שני חדרים, אבל גם לאלה שיש רק חדר אחד צריך לתת אפשרות לקבל אורחים בצורה נאה, כדי שהשמחה תהיה מלאה.

    רות גרינברג

    יומן יגור, 21.5.1965

  • חדר אוכל

    בזמן שיש הופעה במועדון יוצא לי לפעמים לעבור את חדר האוכל, ברוב המקרים בין הארוחות. כל פעם מחדש אני מתרשמת מהניקיון וסידור השולחנות. האביזרים הנחוצים לארוחה הבאה מסודרים לפי סדר מסויים, ובכלל זה צנצנות קטנות עם פרחים שונים.

    רואים שהצוות שעובד שם לא רק ממלא את חובתו, אלא מרגישים מסירות, דאגה ואהבה לעניין.

    עלינו רק לראות, להתרשם, להעריך ולשמור על כל זה.

    רות גרינברג

    יומן יגור, 30.4.1992