יוסף לוסטיג
לאחר 40 שנות חיים ביגור נעקר מתוכנו יוסף לוסטיג והוא בן 71 שנים.
יוסף נולד להוריו גוסטב וסלומי בעיר ברסלאו אשר בגרמניה (כיום ורוצלאב – פולין). בית ההורים היה מבוסס מבחינה כלכלית ויוסף, עם סיימו את לימודיו בגימנסיה הגרמנית, נכנס לעסקי אביו בייבוא צרכי מזון. באותו זמן השתייך יוסף לאגודת הנוער "בלאו-ווייס" והיה אחד הפעילים העיקריים בה. בשנת 1933 רצה לעלות ארצה, אולם המרכז של אגודה זו ביקש אותו לדחות את עלייתו, כדי שהפעילות הציונית-חלוצית בין הנוער היהודי בעיר לא תסבול.
בשנת 1937 עזבו יוסף ופרידה, חברתו לחיים, בראש קבוצת חברים את גרמניה ועברו להכשרה בדנמרק, שם התמחו אצל איכרים בחקלאות ובמיוחד בענף הבקר. בתחילת 1939 הם עלו ארצה ובאו ליגור, פה קיבל אותם אחיו של יוסף, מרטין ז"ל.
בראיון ב"יומן יגור" מלפני 10 שנים, כאשר סיים את עבודתו ברפת לאחר 25 שנים, מספר יוסף כי עבודתו הראשונה ביגור היתה בחצר. לאחר שנתיים נשלח לעבוד במחצבת ארבע וחצי, ובשנת 1943 עבר יוסף לעבוד ברפת, שם המשיך עד 1968 ועד בכלל. אומר יוסף: "היה אז חוסר מתמיד באנשים וגם לא היו קופצים רבים לעבודה זו. מבחינה זו לא היו בעיות וקשיים איתי, כי ידעתי לחלוב עוד מזמן ההכשרה בדנמרק ואהבתי את הטיפול בבעלי החיים". עם כל הקשיים הרבים בעבודתו ברפת היה לו סיפוק בעבודה. להחזיק מעמד ברפת 25 שנים לא היה דבר קל, ובמיוחד כאשר הרבה שנים עבדו אז בחליבת ידיים. יום העבודה נתמשך על 12 שעות בערך ביום, בערב ובלילה, מה גם שמבחינה פיזית יוסף לא נמנה עם החזקים ביותר. לא הייתה אז גם תורנות שבתות וחגים והרפתנים היו חייבים לעבוד ברציפות. לשם "הבראה", לפי הגדרתו של יוסף, הוא נשלח באמצע עבודתו ברפת למחצבת ארבע וחצי ולגן הירק. עם הכנסת המכון ברפת, חלה הקלה בעבודה. את ה"שבתות" הרבות קיבל יוסף בשבתו ברפיח (5 חדשים).
יוסף היה איש תרבות מובהק. ידע שפות וקרא הרבה, רחק מקיצוניות והיה אדם צנוע באופיו. הוא השתלב יפה בחברה, גם ברפת וגם בטובופלסט, שם עבד קרוב לעשר שנים. העבודה היתה בשבילו ערך עליון.
הוא אהב את ילדיו ונכדיו והם היו גאים בו.