אברהם גיפמן
אברהם גיפמן נולד בשנת 1907, בעיירה רוקיטנו אשר בפולין על גבול רוסיה. היה הצעיר בין שלושת בניה של משפחה, שעסקה במסחר יערות ומלונאות. בגיל צעיר הצטרף אברהם לתנועת "החלוץ הצעיר" ובשנת 1926 הגיע לקיבוץ ההכשרה קלוסובה.
בינואר 1929 עלה ארצה, והיה בין מייסדי "פלוגת חיפה-יגור", בה המשיך חברותו עד לאיחוד בין "הפלוגה" ו"המשק", בשנת 1933.
היה בין הלוחמים לכיבוש עבודה עברית בעבודת הבניין בחיפה, ועמד במשמרות של פועלים עבריים ליד בניינים נבנים. במשמרת כזו נאסר בשנת 1934 על ידי המשטרה הבריטית והושם בבית כלא למשך כמה חדשים. לאחר שחרורו עבר לחיות בחיפה עד תחילת שנות ה-40. אז חזר ליגור ושב לעבודת הבניין שבה המשיך עד ימיו האחרונים.
רק בן 58 שנים. הצער שזור כעס והתקוממות נגד ה"ללא חת" הזה.
כבן למשפחת סוחרי יער אמידה, חייב היה להיות ילד מפונק, "משכיל", ולהתקשות מאוד במעבר לעבודה פיסית, ולא כן – הלך ל"קלוסובה" – קיבוץ חוצבי סלע הגרניט. היה בין ראשוניה, ובכל העבודות הקשות – והיו קשות ומפרכות עד למאוד. היה בין הראשונים, הטובים והמצליחים, מהיחידים אשר התמידו במחצבה למרות התחרות הקשה של פועלים בני המקום – רוסים ופולנים – שהיו מורגלים בה מדורות.
גם כל מעשה ארגוני וחברותי – עשה טוב ובשלמות. לא אהב לדבר, ידע יפה מאוד להתבטא במילים, אך העדיף לדבר במעשים. ומעשה חייו – חלוצי היה.
המקורבים יותר, הוקירו בו עוד תכונה יקרה מאוד כאדם: ידע לגשת ולעזור לחבר ברגעים הקריטיים והקשים ביותר שלו בהתאקלמותו בעבודה ובחברה, וזאת, כדרך אגב בלי להעיק ובלא לדכא. חשנו והערכנו את שכלו הצלול והישר המכוון את מעשיון ונעזרנו בו. ועוד תכונה – היושר הפנימי: כאשר הלך מאתנו בזמנו לחיי עיר, היה היחידי שלא חיפש סיבות לתרוץ ההליכה, אלא אמר פשוט: "ארץ חדשה, מלאה מעשה חלוצי. ולו – אשר לא ידע עד כה שום צורה אחרת של חיים, חוץ מתנועת הנוער בקיבוץ ההכשרה – יש סקרנות לוהטת להכיר איך זה שמה".
ואחרי שהכיר וידע להשוות – חזר אלינו. חזר עד הסוף…