אברהם טל
אלפרד, אברהם נולד ב-19.1.1917 בהינדנבורג, גרמניה, להוריו זלמה ומקס טאו. היו לו עוד שלושה אחים ואחות. להורים היתה חנות של בדים.
אברהם גדל בצל שנים קשות, שנים שלאחר סיום מלחמת העולם הראשונה. החנות נסגרה והאב נפטר ממחלה. אברהם נאלץ להפסיק את לימודיו בגיל 13 ולעזור בפרנסת המשפחה.
ב-1933, לאחר עליית הנאצים לשלטון בגרמניה, אברהם יצא להכשרה של תנועת "החלוץ" בצרפת ועבד כשנתיים בעבודות חקלאיות אצל איכרים.
בקיץ 1935 עלה לארץ והגיע לחוף יפו, כשבמזוודתו הוא מבריח מעט נשק עבור היישוב היהודי. מיד עם עלייתו הופנה על-ידי בני מרשק, שטיפל אז בעליית החלוצים, ליגור. עם הגיעו ליגור הצטרף לעבודת החברים בסלילת כבישים בנשר ובמחצבת "ארבע וחצי". בתום יום העבודה המפרך עוד נשאר לו כוח לעזור בבניית חדר-האוכל. לאחר מספר שנים התגייס והיה נוטר במשטרת הישובים. באותה עת פגש אברהם את שרה, נישא לה, ונלדו שלוש בנותיהן: מרים, שולה ורותי.
לפני מלחמת השחרור התחיל לעבוד כנהג. בתחילה עבד על משאית ב"סולל בונה". בתקופת המלחמה היה נהג תובלה בחיל האויר. ב-1949 היתה לאברהם תאונה קשה. המשאית בה נהג התהפכה ונפלה
לתהום בכרמל. כחצי שנה אושפז בבית-החולים, אך הוא החלים וחזר לנהגות. הוא עבד בחלוקת תוצרת "תנובה" בחיפה, ובשנות החמישים הראשונות החל לעבוד כנהג הבית של יגור ושל המרפאה. הוא הוביל ברכבו עובדים וציוד לשדות-יגור בנגב ובתענכים, יחד עם הסעת חברים לבתי-חולים בחיפה, תל-אביב ואפילו ירושלים, בימי חול ובשבתות. הסיע יולדות לצד הבאתם של חברים שנפטרו וליוויים בדרכם האחרונה. בזאת ראה מצוה והתמיד בה שנים רבות.
אברהם ו"האוטו של אברהם" הפכו למוסד, שגוייס לטובת המדינה ויגור. בכל שעות היום והלילה היה אברהם מוכן לצאת לנסיעה, ותמיד באמינות, באחריות ובעמידה בלוח הזמנים – כי כך האמין וכך פעל, כי אהב לעזור לאנשים. עם עבודתו בנהגות עסק גם בתיקוני תנורים לחברים ובחלוקת מיכלי גז, כי זו היתה תפיסת עולמו, לעזור ולשרת את החברים. וכשלא נמצא בנסיעות או עסוק בתיקוני התנורים ובחלוקת מיכלי הגז – היה נמצא בגינתו אותה טיפח.
אברהם אהב להאזין למוסיקה קלאסית. אהב לצפות במשחקי ספורט בטולוויזיה ובעיקר – בטניס. הוא זכר את כל האירועים המשפחתיים ותאריכי ימי ההולדת של כל בני המשפחה. ומה שלא סיפר לבנותיו, סיפר לנכדיו ונכדותיו. הכל עם ההומור הידוע שלו.
בשנים האחרונות, כשבריאותו החלה להתערער, היה לו קשה כשלא יכול היה עוד לעזור לאחרים והצטרך לקבל עזרה בעצמו. לעיתים היה קצת יותר מריר. גם הדיבורים על השינויים הנעשים בתנועה הקיבוצית היו לו כזריית מלח על פצעים.
אברהם שהסיע את החברים בדרכי חייהם – לחופה, ללידה ובמסעם האחרון – סיים אתמול לפתע את מסלול חייו. ועתה הוא נוסע בפעם האחרונה בדרך שלמרגלות הכרמל, פעם ראשונה בחייו – לנוח.