אילן ילין
אילן נולד ביגור ב-5.5.1933 להוריו רחל וזאב. בן בכור מבין ארבעה אחים. אל המשפחה הצטרף עמירם, בן דוד שבא מתל אביב וגדל כאחד האחים. כבן הבכור הוא נטל אחריות על אחיו הצעירים ובמיוחד על הצעיר שבהם, אלישע, שהיה ילד שובב ואילן אף היה מגיע לפגישות עם המורים של אלישע במקום ההורים.
כילד שנולד ביגור עבר את כל מסלול החינוך המשותף. בכיתה היה מאד אהוב ומקובל בין בני כיתתו וניחן בחוש הומור מפותח. אילן למד לנגן בחלילית במסגרת שיעורי נגינה בבית הספר, אך האקורדיון, שנודע לו על קיומו בחדר המורים, שבה את לבו. הוא נהג להתגנב אל חדר המורים, להוציא את האקורדיון, לנגן ולהשיבו למקומו. אף שמעולם לא למד בצורה מסודרת הגיע אילן לשליטה מרשימה באקורדיון וליווה בנגינתו שירת יחידים ושירה ציבורית בחגים ובאירועי תרבות שונים ביגור. אי אפשר לשכוח את להקת "שחור לבן" שאילן והאקורדיון שלו היו חלק ממנה. אילן הצטיין גם כשחקן כדורסל וזכה להניף, עם קבוצתו, את מגן אליפות "הפועל".
בשנת 1956 בפעולת התגמול בקלקיליה, נהרג אחיו דב. השניים היו חברים טובים ונהגו לשבת בחדר ההורים ולשרבט קריקטורות במחברות בית הספר.
את שירותו הצבאי עשה בנח"ל ובמסגרת זאת סיים קורס מכ"ים וקורס קצינים. לאחר השירות הצבאי הסדיר, חזר אילן ליגור, עבד בכותנה ואחרי מספר שנים יצא להדרכה בתנועת "הנוער העובד". בסניף בורוכוב.
בשנת 1957 נישאו מיכל ואילן ובהמשך נולדו ילדיהם, יעל ויורם.
במסגרת שירות המילואים שימש אילן כקצין מבצעים בחטיבת מילואים וניכר בגישתו הרצינית והאחראית ובהקפדה על תיאומים מושלמים ואמצעי בטיחות. בשירותו הצבאי רכש ידידים רבים שאיתם שמר על קשרים במשך שנים רבות. במכתב שהגיע ופורסם ב"קיטבג", עלון חברי יגור המשרתים בצבא, כתב חברו ליחידה על מעלליו וחוש ההומור שלו וסיים בבקשה: "שימרו עליו כמו שהוא אל תתנו לו להשתנות…" לאחר שסיים את שירות המילואים פנה אליו מיכאל גל חברו והציע לו להצטרף ליחידה שבה הכשיר מפקדים של חיילים בעייתיים ב"חוות השומר" ובמרחב הצפון. במסגרת זאת שירת אילן שמונה שנים.
בתקופת עבודתו בכותנה למד בערב, בכוחות עצמו וסיים את בחינות הבגרות. לאחר מכן, והוא בן 43, הפתיע את כולם והודיע שהוא מתכוון ללמוד עבודה סוציאלית באוניברסיטה. את המסלול הזה סיים בהצטיינות. מכאן הובילה דרכו אל "התחנה לייעוץ מקצועי ושיקום" של ברית התנועה הקיבוצית. במסגרת זו טיפל בהצלחה רבה בשיקום ובשילוב בקהילה של פרטים ושל משפחות.
ביגור הקים אילן וריכז את ועדת קשישים. היה מאוד פעיל בהקמת "בית אחווה" ולאחר מכן ב"מועצת בית אחווה". בשנת 1977 היה בצוות שהפעיל לראשונה את מועדון המבוגרים. אילן נטל גם חלק פעיל בתכנון המפגשים של המועדון.
אילן היה גם מרכז ועדת תרבות. במסגרת תפקיד זה יזם ערבי שבת אחת לחודש, שבהם שילב חידונים, פיליטונים, לימוד שירים ושירה בציבור. שתי תוכניות זכורות לטוב: האחת בפורים בה "מתח" את חברי יגור בהודעה כי משה דיין יבוא להרצות ובמקומו נכנס עם רטייה על העין דוד פארן. השנייה, הזמנת העיתונאי ויקטור נחמיאס לספר על מצרים שלאחר הסכמי השלום.
בין לבין נשלח אילן פעמיים לשליחות במחנות קיץ של נוער יהודי בקנדה. במקביל לעבודתו כעובד סוציאלי ב"תחנה לשיקום", הוטלו עליו תפקידי ניהול שונים במפעל "לגין": ניהול מחלקת האריזה וניהול ביקורת טיב מפעלית. במסגרת זו הטמיע, יחד עם שמעון לוסטיג, תקני-איכות חדשים. המאבק לשינוי ההרגלים בעבודה היה קשה אך צלח בזכות אופיו הנינוח ויכולתו לשכנע. בתפקידו האחרון ב"לגין" היה אחראי על הכשרת העובדים בכל הדרגים. ידע להגיע לכל עובד, ובתוך כך לעודד כל אחד לצאת ללימודים.
אילן היה אדם צנוע, ביישן, שקט, בעל חוש הומור רב, תכונות אופי שבגינם זכה לחיבה גדולה. תכונות אלה סייעו לו בהשגת שיתוף פעולה מצד העובדים גם כשדרישותיו לא תמיד היו לרצונם ולרוחם. אילן זכה להערכה רבה בכל מקום בו פעל.
הותיר אחריו אישה – מיכל, שני ילדים – יעל ויורם וחמישה נכדים.