אליעזר מלכין
נולד בינואר 1909 בעיירה הנצביץ בפולין.
בעיירתו הקטנה היו כל המפלגות הציוניות וגם האנטי-ציוניות. רוב הנוער היה מאורגן ב"החלוץ". בגיל צעיר התייתם וגדל אצל קרוב משפחה. בגיל 16 רצה לצאת להכשרה, אולם בשל גילו הצעיר לא רצו לקבלו. באותו זמן הגיע לעיירה שליח מהארץ ולאחר המלצתו התקבל אליעזר לקיבוץ ההכשרה באיווצביץ. במשך הזמן הועבר לפלוגה אחרת ולאחר למעלה משנה אושר לעלייה. בחזרו לעיירה כדי לסדר את התעודות החלו הצרות. העיירה הייתה על הגבול הרוסי ובזמן המלחמה הלך לאיבוד חלק מן הארכיון והיה קשה להשיג את התעודה הדרושה כדי לקבל דרכון חוץ. עניין זה נמשך כמה שנים. קיבוץ ההכשרה נהפך לביתו, במיוחד כאשר עבר לברנוביץ, שם עבד בעיקר במנסרה ובחטיבת עצים. תנאי הדיור והאוכל היו ירודים ביותר, כמו בכל קיבוצי ההכשרה, בעיקר בימי חוסר העבודה, וכאלה היו רבים.
בברנוביץ היה גם קיבוץ "ביתרי" וקטטות על רקע חיפוש עבודה היו דבר שכיח. באחת הקטטות האלו נפצע ביתרי ואליעזר הואשם ע"י המשטרה בטענה שהוא היה המכה. למרות חפותו מפשע, לא מסר את שם המכה האמיתי והוחזק כמה חדשים בכלא עד למשפט. שמועת שוא שהפצוע מת מפצעיו גרמה לו למכה קשה, בידיעה כי גורלו נחתם ואת מיטב שנותיו יבלה בין כתלי הכלא, כאשר הוא חף מפשע. סניגורו – עו"ד צ'רניכוב דניאלי, אישיות ידועה ביהדות פולין, ממנהיגי צ.ס. וציוני נלהב טען כנגד הביתרים כי הם התוקפים, זו תורתם, והנוער החלוצי – הוא הבונה את העתיד של העם היהודי. לאחר התייעצות קצרה פסק בית הדין שנת מאסר על תנאי ואליעזר שוחרר מבית הסוהר.
בשנת 1934 לאחר יגיעות והתרוצצויות רבות סידר את כל התעודות הדרושות ועלה ארצה ישר ליגור. כאן עבד בקבוצת הבנין, כיבוש העבודה בנמל, מחצבת ארבע וחצי, יישור חולות בקרית חיים ואחר עבר לעבוד ברפת. עובד מסור היה. תמיד עסק בעבודות הקשות ביותר, כדבר המובן מאליו, ללא כל טענה וטרוניה. רוב זמנו עבד ברפת ההמלטה הישנה, דבר שחייבו ל-3 חליבות ביום. נוח לבריות היה ומושך בעול. ב-1956 פרצה מחלת הכלבת. אליעזר קיבל זריקת חיסון ויצא לעבודתו כדבר המובן מאליו, בניגוד להוראות, וזאת משום המצב הקשה בכח אדם, ומאז, חצי יובל שנים היה מרותק לכיסא גלגלים.
בחזרו ליגור מבתי החולים פתח את המוסד הידוע על שמו "מלכין", לחלוקת סיגריות ומוצרים אחרים, ותמיד שאף גם לעסוק בעבודות נוספות של הנהלת חשבונות כפי יכולתו. התמיד בהן עד אשר הכריעה אותו מחלתו. עסק שנים רבות בגימטריות, שחרף מצבו הקשה אפיינה אותם רוח האופטימיות בנוסח "ובא לציון גואל".