בנימין (זייגרמן) תבורי
בנימין גדל והתחנך במושבה העברית הקטנה כפר-תבור שבגליל-התחתון, בבית מתיישבים חקלאים. מנעוריו נשא בעול המשק המשפחתי, בשיטות העבודה הפרימיטיביות של הימים ההם, וכך התמחה בכל עבודות החצר והשדה של בית איכרים. הוא נחן גם בחוש טבעי של בן-כפר, היודע את נפש בהמתו והחש בלחש הקמה ובריח הרגב הפורה. עם זה ספג גם מהפועלים והשומרים העברים, אשר היו פעילים בזמנים שונים בכפר-תבור, את הלהט החלוצי לכיבוש העבודה והאדמה.
בבואו ליגור עם חברתו איטה היה הוא החקלאי בתוכנו, היודע את שפת שכנינו הערבים, מנהגיהם ונימוסיהם. ובהיות רוב הציבור היגורי מורכב מעולי אירופה המזרחית, היה הוא "המוציא והמביא", המקשר עם השכנים, הנוסע למקומות השוק לשם רכישת בהמות עבודה.
בנימין היה גם מדריך "חלוצים" ברתימה ובעגלונות, פותח תלם ראשון בשדה עם זוג בהמות, מגיש עזרה ראשונה לפרה או לפרדה בנפלה למרבץ, וכיוצא באלה דברים, שבשבילנו הירוקים היו בבחינת "סתרי תורה". ובנוסף לזה היה מחונן בקול ערב ובחוש מוזיקלי, ובהיותו ספוג אוירה רומנטית של הגליל והר התבור היה אוהב לפעמים להשתפך בשירה ערבה-נוגה, הד לימים ההם: ימי הערגה, הכיסופים והבדידות של תקופת העלייה השנייה.
המחלה שתקפתהו בשנותיו האחרונות הרחיקה אותו משורותינו ועירפלה את עולמו. ומאיתנו, מכל חבריו, נלקח אדם שעולמו הפנימי עשיר, ובעל גון מיוחד. והנה נגמר גם הפרק האחרון ונסתם הגולל על כל זה.
ינוח בשלום וינעמו לו רגבי אדמתו.
מ.כ.