בת שבע חייקין
בת 51 הייתה במותה. ב-23 בפברואר 1895 נולדה בפולטבה אשר באוקראינה להורים משכילים. נשמה מילדות אוירה של חיבת ציון וחיבת הלשון העברית. בת שבע ואחותה היו מאותן המעטות שעזבו אז, לפני מלחמת העולם הראשונה, את ביתן ועלו לארץ ללמוד בבית המדרש למורות ע"ש לוינסקי ביפו. חזרה לאוקראינה זמן קצר לפני פרוץ המלחמה ב-1914. גמרה את האוניברסיטה בחרקוב בפקולטה למדעי הטבע. חברת מרכז המפלגה הציונית סוציאליסטית ברוסיה. ממניחי היסודות הרעיוניים והרוחניים של התנועה. נאסרה בשנת 1923, ולאחר מספר חדשי ישיבה בבית-הסוהר במוסקבה עלתה לארץ בשנת 1924. התחילה את עבודתה בארץ בתור מורה. ראשונה, בבית-הספר לנוער-העובד בתל-אביב, חברת ועדת התרבות המרכזית של ההסתדרות באותה תקופה. חברת מועצת הפועלות והמזכירה.
חברת משק יגור משנת 1928.
חברה במוסדות המרכזיים של הקיבוץ המאוחד. ובמשך שנים אחדות מרכזת פעולת ועדת החינוך של הקיבוץ, הייתה פעילה במוסדות קליטת הנוער, הייתה בשליחות "החלוץ" בליטא.
זמן קצר אחרי בואה לארץ – חברה בועד הפועל של אחדות-העבודה. אח"כ חברת מרכז מפלגת פועלי ארץ-ישראל ומיום היווסד תנועת ל"אחדות העבודה" – חברת המרכז שלה.
במשך שנים – חברה באסיפת הנבחרים ובנשיאות שלה, ציר לרוב הקונגרסים האחרונים, חברה במוסדות המרכזיים של ה"הגנה". ב-8 השנים האחרונות – חברת הועד-הפועל של ההסתדרות, ועד למחלתה – ניהלה את מחלקת החינוך והנוער וייצגה את ההסתדרות במוסדות החינוך הלאומיים.
רק ב-12 בלילה הגיעתנו הידיעה כי מצבה החמיר, ומיד יצאו כמה חברים באוטו לירושלים, אך לא הספיקו למצאה עוד בחיים. את דבר פטירתה השמיע הבוקר הרדיו. בישיבת המזכירות שנתכנסה בשעות הבוקר, הוחלט שאחה"צ יצא לירושלים אוטובוס מיוחד עם מספר חברים.
לזכרה הוקם בקיבוץ יגור בית תרבות ונוער – "בית בת שבע".