דב קבק
נולד – 10.10.1899
נפטר – יום ו' , ד' בתשרי תשנ"ב, 1.10.1992
בעוד 10 ימים ימלאו לדב 93 שנים. שנת הולדתו 1899. שייך בגילו לדור הישן אך צעיר בנפשו ובחיוניותו.
מראשית שנותיו, בעיר לובצ'ה בה נולד והתייתם מאביו ומאמו בהיותו ילד רך בשנים, פיתח עצמאות ויוזמה, קווים אשר אפיינו אותו בכל אשר פעל. גדל והתחנך בבית סבא יחד עם אחותו הבוגרת. לימודים בחדר, התעמקות בגמרא ובמקביל – לימוד עברית ורוסית.
מלחמת העולם הראשונה הבריחה את המשפחה למינסק שם נקלטה ע"י משפחתו של לויטה, אשר חלק מיטתו עם דב למשך שתי שנים תמימות. במינסק נפגש לראשונה עם קבוצות ציוניות והיה פעיל בתנועה. דב למד בטכניון במגמת הנדסאות חשמל. במקביל למדה לאהק'ה חברתו בסמינר למורים. יום אחד בבואו ללימודיו מצא פתק ובו כתוב: "הכה ביהודים ותציל את רוסיה". באווירה אנטישמית זו ובהשפעתה של התנועה הציונית, עזב דב את ביתו ללא ברכת הדרך ועלה לישראל.
תחילה נקלט בעין חרוד על ידי אשד ופרומק'ה, אחותה של לאהק'ה, וכעבור חודשים מעטים הצטרף לבית אלפא, בה היתה לאהק'ה. בפילוג של שנת 1933 בבית אלפא, כאשר קבוצת חברים עברה לרמת יוחנן, עברו דב ולאהק'ה לקיבוץ המאוחד, משק יגור, וכאן נולדו חנה, מיכל וגבי.
את צעדיו הראשונים כעובד בגן הירק עשה דב בבית אלפא. בהגיעו ליגור מצא קרקע פוריה ליוזמותיו ומשני דונם בהם החל פיתח בעזרת חבריו לענף גן ירק המשתרע על 300 דונם שכלל ירקות שונים.
דב נבחר למרכז משק בשנת 1946, ובשנת 1948 גוייס לארגון מגדלי ירקות כדי להשפיע, לשכנע ולהדריך את המשקים בגידול ירקות. לאחר מספר שנים התקבל להנהלת "הזרע" שם עבד כ-20 שנים, כאחראי על ענף גידול זרעי ירקות והשבחתם.
עם צאתו לפנסיה מאוחרת עבד דב במחסן הכללי עד לפתיחת הכלבו החדש. ראייתו נחלשה מאוד ובעזרת זכוכית מגדלת מיוחדת בלע ספרים והשתתף בחוגים האזוריים לספרות. בחצי השנה האחרונה שהה בבית אחוה וזכה להרבה אהבה מכל הסובבים. לא ראה עצמו אדם חולה ולא הטריד איש בדאגות בריאותו. משנשאל על הרגשתו, תמיד אמר בחיוכו המשכנע שהוא מרגיש מצוין… חוץ מהעיניים. אלה גם היו מילותיו האחרונות, שניות ספורות לפני שעצם את עיניו.
זכה דב להיפגש עם שרידי משפחתו אשר עלו לישראל לפני שנתיים מבריה"מ והתיישבו לידו, בכפר חסידים. חלק נוסף של המשפחה יבוא בשנה הקרובה ודב לא יפגשם.
הסב האהוב, החייכני, הלבבי עם השלום הרחב שלו, שהפך לשם דבר במשפחה, ידע ליצור קשרים חמים עם עשרת נכדיו וניניו. אהבו הקטנים לגשת אליו, להניח ראשם בין ידיו ולקבל ברכתו.
עם גילו המתקדם היה דב נינוח וסבלני וכאילו השתבח עם הזמן. לעת זקנתו גילה חוסן נפשי עם רצון ועניין להמשיך ולטעום מכל אשר ניתן.