דוד בנארי
דוד נולד לפני 68 שנים בכפר לברין באוקראינה להוריו לייב ודבורה ברודסקי. הייתה זו משפחה גדולה ומסועפת – 10 בנים ובנות. אבא היה דתי, הבנים ברובם למדו עד גיל בר-מצוה ב"חדרים" ובישיבות. אולם זה לא הפריע לבנים ולבנות לאחר-מכן להצטרף לאגודות ציוניות וציוניות-סוציאליסטיות, לא במעט בהשפעת האח הבכור נחום ז"ל. בכפר הגדול הזה גרו כ-100 משפחות יהודיות שהיו בחלקן עסוקות בבית-החרושת הידוע לסוכר של ברודסקי. בימי הפרעות, בשלהי מלחמת העולם הראשונה ומהפכת פברואר 1917 – היה דוד בין ראשוני המארגנים של ההגנה העצמית בכפר הולדתו והמשיך בזה בכל העיירות, שם נקלעה כל המשפחה בנדודיה הרבים בדרכה לארץ-ישראל. גם לארץ הגיע דוד בשליחות ההגנה עם חבילת נשק שנשלחה מוינה. היה זה בשנת 1922.
בשנים הראשונות בארץ עבד דוד בקבוצות בניין בתל-אביב ולאחר מכן בירושלים ובים המלח. בשנים אלו הקים משפחה ובשנת 1933 הצטרפה כל המשפחה ליגור, כאן המשיך דוד במקצועו וריכז פרק זמן את קבוצת הבניין המקומית ואת ועדת הבניין.
דוד היה פעיל מראשית שנותיו בארץ בשורות ההגנה בתל-אביב וירושלים, ועם הצטרפותו ליגור השתייך לקבוצה המצומצמת שעסקה ברכש הנשק ואיחסונו ביגור.
דוד היה איש עבודה מנעוריו. מקצועו בבניין היה טפסנות והוא היה טפסן מעולה ובנה לא מעט בניינים במקומות שונים בארץ בשנים ההן. נוסף לעבודתו המקצועית התעניין דוד והשתתף באופן פעיל בכינוסי המקרא וידיעת הארץ. הוא טייל בארץ לארכה ולרוחבה ושימש גם מדריך בטיולי ילדים וחברים. דוד היה מסור מאד למשפחתו ולילדיו. בשנת 1948 הונחתה עליו ועל כל המשפחה מכה קשה בנפול שושנקה ז"ל במלחמת השחרור בליווי השיירה הידועה של הרופאים ואנשי האוניברסיטה להר הצופים.
דוד היה חלוץ כל ימיו. עד יומו האחרון היה מעורה בחיי המשק. כל דבר הנעשה והמתרחש כאן – היה קרוב לליבו. אפילו בזמן האחרון, לפני כמה שבועות, כאשר המחלה הממארת כבר כרסמה בגופו – עדיין השתתף והופיע באסיפה בשאלות בניין. והנה נעקר דוד לעד.
לשרה, לבנים ולכל המשפחה – תנחומים באבלם הכבד.
זכרו לא ימוש מאיתנו.