חיים וולך
חיים, זה לא באמת, זו רק הלצה, לא כך היה הדבר, אתה המצאת זאת, נכון? אך הסיפור המבדח כל כך הולם את מציאות חיינו, תפור כל כך, מותאם לנפשות הפועלות בו, עד כי כעבור יום אינך יודע להבחין מה אמת ומה היא תפארת ההלצה. כך, כבדרך אגב בדיחות ועקיצות בהגשה עצמית ללא חשבון, ללא תפריט ערוך מראש. כמעט אמן המשרטט בחידודיו את המגוחך והמבדח שבחיינו. ולמחרת אלה סיפורי עם העוברים מפה לאוזן וקונים את עולמם בחיוך רחב ובצחוק מתגלגל.
חיים, זו רק הלצה, עוד אחת, זאת לא האמת! לא מתחבר לנו חיים ומוות יחדיו.
חיים נולד בעיר ידיניץ בבסרביה בשנת 1914, עם פרוץ מלחמת העולם הראשונה. הוא היה הצעיר מבין שלושת הילדים במשפחה, פעילה וספוגת אווירה ציונית. מגיל צעיר השתלב בפעילות התנועה הבורוכוביסטית, היה מדריך בה וריכז סביבו נערים ונערות צעירים ממנו. יציאתו להכשרה חיזקה עוד יותר את זיקתו לארץ ישראל ועשתהו קצר רוח לקום להגשים את העלייה ארצה. נטל ברכת פרידה ממשפחתו והפליג מרומניה לנמל חיפה וליגור. עם בואו נשלח עם קבוצת חברים לעבודה במפעלי ים המלח בסדום. מנת חלקם הייתה עבודה פיזית קשה בחום מתיש וריחוק לזמן ארוך מן הבית. כאשר חזר מסדום נטל את פטיש החוצבים ועבד במחצבת ארבע וחצי. משם עבר לעבוד בחלוקת תוצרת תנובה בחיפה.
חיים הצטרף כחברים אחרים לארגון "ההגנה" ולאחר קום המדינה שירת במילואים בפלוגת תובלה כנהג משאית. חיים עבד עוד מספר שנים בעצי פרי אך בשל מצב בריאותו הלקוי, עבר לעבוד בחדר האוכל.
ביגור פגש את מלכה ויחד הקימו משפחה ונולדו להם שלוש בנות. היה אב מסור ואוהב למשפחתו, ידיד ורע לחבריו ותמיד מוכן לסייע ולעזור.
הלצותיו וסיפוריו העלימו מידידיו עד יומו האחרון את מצב בריאותו ואת סבלו. את רעיונותיו, מחשבותיו, טענותיו ותלונותיו העביר דרך הסיפור המצחיק בראי הקריקטורה החיה. בחדר האוכל, על אם הדרך, ליד השולחן, תמיד עם חיוך וסיפור חדש: שמעת מה קרה לפלוני?…
חיים תחסר לנו מאוד כחבר וידיד אך סיפוריך יחיו עוד שנים רבות אחריך ואנו נזכור אותך לאורם בחיוך ובאהבה.