חינקה אורנסקי
חינקה נולדה בשנת 1914 בעיירה קטנה הנישוק שבליטא, להוריה קופל ושיינה לוין, הצעירה מבין שבעת ילדי המשפחה. המשפחה התפרנסה מחקלאות, והייתה ברשותה גם טחנת קמח. בשנת 1933 עזבה חינקה את ביתה והלכה להכשרה בעיר טבריק, שם קיבלה לאחר שנתיים סרטיפיקט. חינקה עלתה ארצה לבד, ומשפחתה שנותרה בליטא נספתה רובה בשואה. תקופה קצרה שהתה חינקה בנחלת-יצחק וב-1936 הגיעה ליגור. כאן השתלבה במהירות בעבודה, השתתפה בבניית חדר-האוכל, והצטרפה לקבוצת חברים שעבדה ב"רצף" בחיפה. בחלק זה הייתה גאה, וכך גם כשהתבשרה על ידי המזכיר דאז, ישראל ס"ט על קבלתה לחברות.
ב-1938 הקימה עם ישרוליק את משפחתה ביגור, וכאן נולדו שלושת ילדיהם – בתיה, יעקב ושמואליק. חינקה גידלה באהבה ובמסירות את ילדיה, אהבה לטפח את הבית והפליאה באפיה ובישול. חינקה וישרוליק קשרו יחסי שכנות טובים, וסביבת ביתם, ה"צריפים השבדים", הייתה מוקפת גינות וטרסות יפהפיים, עטורי פריחה ועצי פרי.
במשך מרבית שנות עבודתה ביגור בלטה חינקה במטבח, תרמה מכשרונה בבישול, בחריצות, במסירות ובהתמדה. מעבר לעבודה הייתה ידה תמיד בכל חתונה ושמחה, ב"גפילטע-פיש", ב"כיסונים" ושאר מטעמים, שטעמם ושמעם היו בפי כל הציבור ביגור.
ב-1958 הצטרפה לשלושת ילדי המשפחה רחל, נכדת אחותה הבכורה של חינקה. רוחהלה הפכה בת בית, וכאשר הגיעו הוריה ב-1971 מרוסיה, גדלה השמחה. חינקה השקיע רבות בקליטת אחותה ובני משפחתה בארץ.
בשנים האחרונות סיימה חינקה את עבודתה במטבח והמשיכה במתפרה. כמו לאורך כל השנים העבודה הייתה חשובה לה, וגם לאחרונה, כאשר חשה ברע, קוותה להבריא ולשוב במהרה לעבוד.
חינקה זכתה לגדל משפחה יפה, להנות משנים-עשר נכדיה אותם טיפחה ופינקה ללא גבול, ולאחרונה זכתה גם לנין.
המות בא בחטף, וכך ללא הכנה אנו עומדים כאן ונפרדים מחינקה – אשה ואם אוהבת, מסורה למשפחתה וליגור ביתה.