חנה ישורון-פלדמן
חנה נולדה ב-1913 בשאודינה – כפר ליטאי קטן שעל גדות נהר הניימן. חנה הייתה הצעירה מששת הילדים שנולדו למאיר וטובה-רייזל פלדמן: אליעזר, דב, צבי, רבקה, שרה וחנה. חנה הייתה האהובה ביותר, וכולם קראו לה חנהל'ה, גם המשפחה הרחבה באמריקה. לחנה הייתה ילדות מאושרת בחווה החקלאית של המשפחה, שבה גידלו תבואה, סלק ותפוחי אדמה, כמה פרות וכמה סוסים. כמו כן החזיקה המשפחה חנות קטנה, שבה מכרו את יבול החווה ומצרכים למשק הבית.
משגדלה למדה חנה בגימנסיה בעיירה יורבורג הסמוכה, מעבר לנהר, והייתה עוברת יום יום את נהר הניימן, בקיץ בסירה ובחורף חוצה על גבי מחליקיים את הנהר הקפוא. בגימנסיה נתפסה לפעילות הציונית של תנועת "החלוץ", הפסיקה את לימודיה, ועד להצטרפותה לחוות הכשרה ציונית עבדה כפקידה בעלת כתב יד נאה במשרדי מועצת האיזור.
בבית בכפר התחולל ויכוח. חלק גדול מהמשפחה היגר לאמריקה, חלק נותר בליטא ורק חנה ביקשה לעלות לארץ ישראל. האב סרב, אבל חנה עמדה על שלה, והאב האמיד קנה סרטיפיקטים עבורה ועבור חבר שאפשרו את עלייתה ארצה.
בשנת 1934 עלתה לארץ והגיעה ליגור יחד עם בנות הכשרה אחרות. שנותיה הראשונות מלוות בעבודה במטבח ובשדה ביגור, בכיבוש עבודה בכרמי זכרון יעקב, באפייה בטחנות הגדולות בחיפה שהצריכה נסיעה מסוכנת באוטובוס, שפעם אף הותקף בפצצות, ובכל עבודה אליה נקראה.
ביגור גם טיפלה באחותה רבקה, שנשלחה אליה לאחר משבר נפשי קשה. רבקה לא הצליחה להשתקם כאן, חזרה לליטא ונספתה שם. עם אחותה שרה ושאר בני משפחתה באמריקה שמרה על קשרים הדוקים, קשרים חמים שהעמיקו לאחר השואה ונשמרו עד היום.
בשנת 1937 הרתה וילדה את זוהר שנפטר ממחלה כתינוק, נישאה לרפאל ונולדו להם 5 ילדים: עין-יה, עודד, מאיר שנפטר גם הוא ממחלה, דב וצבי שנקראו על שמות אחיה שנספו בשואה.
בשנת 1940 החלה לעבוד בחינוך כמטפלת בגן ילדים ואחר כך טיפלה וחינכה את מחזור י"ז עשר שנים. לכיתה זו נקשרה חנה במיוחד. "הכיתה שלי" קראה להם, והם החזירו לה אהבה. הקשרים העמוקים והנפלאים עימם נשמרו כל השנים עד לרגעיה האחרונים. יחד עם הכיתה עברה וליוותה את בני הנוער בבלוקונים ואחר כך עברה למחסן הבגדים, שם התמידה עד גיל 86. העבודה עשתה אותה מאושרת, וכל עוד יכלה להתמיד בה הרגישה עצמאית ונחוצה.
רפאל נפטר בשנת 1973 וחנה השקיעה רבות בטיפול במשפחה, במיוחד בנכדתה לשם, ולכך גייסה כוחות פיזיים וכוחות נפשיים בלתי רגילים. נכדיה היו אורחים קבועים אצלה לארוחות בוקר בשבת ולבילוי בדירתה בכל עת.
אובדן הנכד רועי הלם בה קשות, והיא גייסה את כוחות הנפש ואת האופטימיות הטבועים בה, על מנת להמשיך בנתינה האין סופית למשפחה.
עם הגיל העמיקו קשיי הנשימה והחלו הכאבים בברכיים, ולאט לאט נעשתה התנועה קשה לה. בגיל 90 החליטה לעבור לבית אחוה. שם בילתה עם "פרלמנט" קטן של חברים שנותרו וקשרה יחסים מיוחדים עם צוות העובדות בבית. אובדן העצמאות, ההזדקקות לעזרה בכל צעד ושעל הציקו לה מאוד והביאוה למסקנה שתפקידה כאן הסתיים. חנה העצמאית, הפעילה והנמרצת לא יכלה להשלים עם מצבה. זה זמן רב ביקשה לסיים את חייה כשראשה צלול ומחשבתה בהירה. ואמנם הגורל לא המר איתה וחייה הסתיימו כמעט כמו שביקשה.