חנוך ויסברוד
נולד להוריו בילה ואביגדור בפולין. 78 היו שנות חייו וארבעים ותשע מהן היה עמנו במשק יגור. עלה ארצה בשנת 1924, היה חבר בפלוגת קיבוץ עין חרוד בכפר יחזקאל ושנה לאחר מכן הצטרף ליגור.
ויסברוד היה מנעוריו איש תנועה, וחבר הנהלת מפלגת פועלי ציון בעירו טומשוב ע"י לובלין. ניתק בדרכו החלוצית מעסקנות שבגולה והגיע לגרוכוב – החווה החקלאית של "החלוץ" בפולין, והייתה לו יד בהקמתה ובפיתוחה כיכולתו הברוכה.
ביגור בנעוריה היה ויסברוד כל יכול וקנה את ליבות החברים כולם. הוא היה ספר, מנהל חשבונות, גזבר, מזכיר, רכז המשק, שואב מים מהקישון ושליח, יחד עם אחרים, להנהלה הציונית.
ויסברוד היה חביב על כל הציבור, מוכתר בתוארי חיבה ולֶטֶף. הוא היה ענו וטוב וישר ומצפוני לעילא. לא נמצא בו פגם ועוול והיה מופלג ביושר. לפני נסיעותיו להנהלה הציונית היה צריך להכינו בשיחות ארוכות כדי לשכנעו שתביעותיה של יגור אינן מופרזות חלילה.
מבין כל חברי יגור היה הוא המיוחד באנושיותו, בחומו. צנוע ובישן היה במובן זה של שבח אדם העומד בטוהרו כל ימיו.
מונו לו לויסברוד בשנות חייו האחרונות ימים של חולי וחולשה שסגרוהו בין קירות חדרו והרחיקו אותו מחיי ציבור. וכך כבש צערו בחלל מצומצם כשהוא נתמך באמונה ובמסירות ע"י הלנה חברתו לחיים בסבל מדכא. וכל זה בלי טינה וטענה.
חברותו בתוכנו היה לרבים זכות וזכיה של נועם וחסד של חיים עם חסיד וענו ובעל נפש.