יונתן גרעין
יונתן נולד ב-9.10.1940 להוריו אגל ורמונד בעיר מור בצרפת, שם עברו עליו שנות ילדותו. במלחמת העולם השנייה השתלטו הגרמנים על בית המשפחה, שנאלצה להצטופף בקומה העליונה של הבית. בסיוע דודתו, שהתנדבה ב"צופים היהודים", ברחה המשפחה דרומה לגבול ספרד, שם הסתתרו במשק של איכרים מקומיים במשך שלוש שנים.
ב-1957 עלה יונתן לארץ עם בני גרעין "מעוז" להכשרה בקיבוץ גברעם, ומשם הצטרפו לקיבוץ אייל. בקיבוץ אייל היה יונתן אחראי על הצאן, שם פגש את מכיל ושם התחתנו.
עמיר, בנם הבכור, נולד בקיבוץ אייל.
כשיונתן, מיכל ובנם הקטן נסעו לבקר את אמו של יונתן בצרפת, התפרק קיבוץ אייל והם החליטו להישאר בצרפת. בנם השני, אריה, נולד שם.
ערב מלחמת ששת הימים חזר יונתן לישראל בטיסה עם ישראלים צרפתים נוספים, התגייס לצבא ונלחם עם חבריו. לאחר המלחמה חזרה גם מיכל לארץ ויחד הקימו את ביתם ביגור. כאן נולדו גלי, סער ואילון.
ביגור הקים יונתן את "יגור אלומיניום", ענף חדש ביגור. בהמשך ניהל את חדר האוכל ואת האולפן והיה מרכז תרבות ביגור. סדר פסח היה גולת הכותרת של פעילותו התרבותית במהלך השנה.
במשך השנים סייע יונתן בתרגום טכנאים מצרפת שהגיעו לטובופלסט.
יונתן היה איש כשרוני ויצירתי, ידע למצוא פטנטים ופתרון לכל בעיה בכל תחומי פעילותו. תחומי העיסוק והתרומה שלו ביגור מלמדים על כישוריו המגוונים. יונתן היה איש של אנשים, את כישוריו גייס דם לעזרת אנשים רבים שפנו אליו לעזרה.
נכדיו נהנו ממשחקי העץ שהכין עבורם, הקשר שלו עם הנכדים מילא את חייו, הוא היה גאה בהם ואהב אותם מאד.
כאשר עלה לארץ, התבקש לתרגם את שם משפחתו "גרינפלד" לשם עברי. אחרי לבטים הוא בחר את השם "גרעין" שקשור לחקלאות, כמו שם משפחתו המקורי, וגם מסמל את הקמת גרעין המשפחה החדשה בארץ-ישראל. ואכן זכה להקים עם מיכל בית חם ומשפחה ענפה: חמישה בנים, שמונה-עשר נכדים ותשעה נינים.