יעקב ויינר
יעקב ויינר נולד בשנת 1911 בעיר ויז'ניץ שבחבל בוקובינה, שהיה אז חלק מהקיסרות האוסטרו-הונגרית. בויז'ניץ הייתה קהילה יהודית גדולה וידועה שהייתה בשליטת הרבי וחסידיו אך גם תנועות הנוער הציוניות פעלו בה.
שלושה אחים ואחות היו במשפחה שפרנסתה הייתה על בית מלאכה קטן לדברי חייטות. עם פרוץ מלחמת העולם הראשונה גוייס אבי המשפחה לצבא האוסטרי ובני המשפחה פונו עם רוב תושבי האזור לצ'כיה. כשהסתיימה המלחמה חזרה המשפחה לביתה בויז'ניץ שעברה בינתיים לשלטון הרומנים. ויינר למד שם בגימנסיה ואח"כ נסע לבירת המחוז צ'רנוביץ שם למד בביה"ס תעשייתי במגמת מכונאות. עם סיום לימודיו גוייס לצבא הרומני. כששוחרר מהצבא חזר לביתו והצטרף לפעילות בתנועה הציונית. הוא סייע בהקמת סניף תנועת "פועלי ציון" (דרור) בצ'רנוביץ, ולימים נעשה מזכיר התנועה בכל אזור בוקובינה. בתוקף תפקידו עזר להקים סניפים נוספים ביישובי המחוז, והופיע בפני הקהילות היהודיות שם. הוא פעל רבות לעליית חברי התנועה ארצה, אם בארגון הכשרות חקלאיות ותעשייתיות, ואם בהשגת סרטיפיקטים (רשיונות עליה). לאחר שנת הכשרה נשא את יוכבד לאישה ושניהם עלו ארצה ב-1938.
ביגור עבד ויינר בנגריה ואח"כ במחסן הכללי. יוכבד נפטרה בשנת 1969, וויינר השקיע את מרצו ומסירותו בריכוז והפעלת המחסן עד ששמם הפך לאחד. לאחר שנים רבות של עבודה במחסן הכללי עבר ויינר לטובופלסט והקפיד גם שם לתרום ככל שאיפשרה לו בריאותו.
הכרותו עם חוה יצרה שוב בית חם לשניהם ביגור. גם משפחתו שנפוצה במלחמה לכל עבר שבה והתאחדה. אמו ואחותו הגיעו לארץ דרך קפריסין וחלומו לראות שוב את כל משפחתו יחדיו הוגשם ב-1968 עת עלה אחיו מצ'רנוביץ, שהייתה כבר בשלטון רוסי, לישראל.
חברי המשק הכירו את ויינר כאדם צנוע, פשוט הליכות, העושה עבודתו כהלכה – ללא דיבורים מיותרים וללא הרמת קול אך בדייקנות, בסדר וביעילות מופתיים. אנו מקורביו היכרנו גם את עושר ידיעותיו הרחב שנרכש בשנים ארוכות של קריאה רבה ודקדקנית, את שליטתו בשפות רבות, את סקרנותו וידענותו בנושאים רבים ומגוונים כמו פוליטיקה וגיאוגרפיה, מוסיקה וספורט.
בשנים האחרונות התערערה בריאותו של ויינר וראייתו נחלשה, אך הוא השתדל להמשיך בעבודתו ככל שיכול, ובביתו המשיך בנחישות לקרוא, לשמוע ולהתעניין בסביבתו.