יצחק הלפרין
יצחק נולד בשנת 1905 בעיירה קלרש שבבסרביה להוריו חיה ומתתיהו. קלרש, של אותם ימים הצטיינה בפעילות ציונית ענפה בה נטלו חלק בני נוער ומבוגרים והקיפה שכבות רחבות של הציבור היהודי בעיר. בית הוריו היה בית ציוני חם והוריו דאגו לחנוך עברי לששת ילדיהם.
כאשר גמלה בליבו של יצחק ההחלטה לעלות ארצה ניסו הוריו תחילה להניאו מכך אך משעמד על דעתו ציידוהו ביד רחבה ובשנת 1925 הגיע לארץ ישראל. התאקלמותו הייתה קשה. אותו זמן שררו בארץ משבר כלכלי וחוסר עבודה. יצחק אשר הכשיר את עצמו, עוד בימי נעוריו, במלאכות נגרות וחשמלאות, מצא עבודות מזדמנות שונות. בכוח רצונו ונחישותו שלא להכנע עבר את התקופה הקשה הזו.
לאחר מכן הצטרף ל"קיבוץ המושבות" שעבד בסלילת הכביש פתח תקוה – תל אביב. כאשר קיבוץ זה התפרק הלך לפלוגת הקיבוץ בעמק. משם עבר לבניית בתים בישובי הסביבה ועם סיום עבודה זו הצטרף לסוללי כביש יבניאל – כנרת. הייתה זו עבודה קשה ומפרכת אך עשירת חוויות של מפגשים עם נופי הגליל והכנרת ונופי אדם וחברה חדשים. משם עבר לכפר סבא שהייתה אז בראשית התפתחותה. עבד בנטיעת פרדסים בסביבה והצטרף לשורות ההגנה במקום.
בשנת 1934 נשא את חנה לאשה ובשנת 1940 הצטרפו יחד עם בתם רחלה ליגור. בתחילה עבד במחצבת ארבע וחצי ולאחר מכן במשך 30 שנה במחלבת "תנובה". כאשר פרש לגימלאות ריכז את ועדת הריהוט ביגור והקדיש יותר זמן לתחביבו – פיסול וגילוף בעץ.
לפני חמש שנים חלה לראשונה. מצבו היה נואש. בעקשנות וברצון חיים עז התגבר על נכותו והצליח לשקם עצמו. אך המחלה שבה וגברה עליו עד שהכריעתו. עד ימיו האחרונים הייתה מחשבתו צלולה והתעניין בכל הנעשה סביבו, אהב להקשיב לזולת, להיות מעורב בין הבריות ולהביע גם דעתו. בילה שעות עם נכדיו, סיפר להם מעברו והחדיר בהם את אהבת ישראל ומורשתה. כל אלה שבאו במחיצתו אהבו את השקט שבו, צניעותו ונועם הליכותיו.