ירוחם קרן-צבי
נולד בשנת 1900 בעיר לודז' שבפולין להורים חסידים אדוקים ביותר. ירוחם היה דור שישי לרב יחזקאל לנדאו – "הנודע ביהודה", ממנו נמשכה שושלת רבנים וגם לאביו הוצע כסא רבנות. מנעוריו שקד על התורה בישיבת סוחצ'וב עד הגיעו להחלטה לעלות לארץ, בניגוד לדעת הוריו. באב תרפ"א יצא את עירו ולאחר טלטולים ועיכובים שנגרמו עקב מאורעות מאי 1921 נתמשכה הדרך, ובערב יום הכיפורים תרפ"ב הגיע ארצה. לאחר חודשים מספר של עבודה בבניין בתל אביב הצטרף לגדוד העבודה בעין חרוד ונשלח לפלוגת הגדוד שעבדה בבניין בכפר גלעדי – תל-חי. מכפר גלעדי הגיע לחולדה, עבד בה זמן מסוים ועם התפרקותה עבר שוב לתל אביב ועבד בבניין.
בשנת 1926, באחד במאי, הגיע עם משפחתו ליגור. היו אלה ימים ראשונים להבנותה לאחר הצטרפותה לקיבוץ עין חרוד.
ירוחם בנה ביגור את הרפת הראשונה, בית האימון הראשון ואחר כך היה בה לחקלאי – בראשונה, שלוש שנים ברפת, לאחר מכן בכרם. שנים אחדות היה מרכז קניות ובשנת 1936 התחיל בעבודתו במטע, שבו עבד 40 שנה.
ירוחם היה קשור בכל מאודו לארץ, לנופיה, והיה חבר ב"חברה לחקירת א"י ועתיקותיה". השתתף בכל כינוסיה וטייל בארץ לאורכה ולרוחבה. אסף ידיעות הרבה, ושיתף חברים בידיעותיו וברשמיו מעל דפי היומן. לקרן-צבי הייתה זיקה למקורות היהדות, למסורת ולחגי ישראל. היה רושם ומפרסם ביומנים במשך שנים רבות רשימות המעמידות על החגים וערכיהם. בספר יגור הודפסו מאמרים שלו על כמה ענפים במשק, תולדותיהם ולבטיהם עד התבססותם.
הלך מאיתנו חבר יקר, מבוניה הנאמנים של יגור וממניחי יסודותיה: חקלאי, איש טבע, איש קיבוץ מסור, חרף הלבטים שמונו לנו ולו משך שנות דור.
משפחתו הייתה ביגור סמל של השתרשות איתנה. בחג החמישים של יגור הועלתה המשפחה לבמה כביטוי לצמידות וחיים מרוצים של משפחה מסועפת בתוכנו. אחר כך נתרגש האסון במות עמוס, ומאז לא פג צערו, והוכרע.