לאון גרינברג

12/01/1887 - 02/11/1961

פרטים אישיים

תאריך לידה: ט"ז טבת התרמ"ז

תאריך פטירה: כ"ג חשון התשכ"ב

ארץ לידה: רומניה

עבודה: לגין

מקום קבורה: יגור

מסמכים

לא מצורפים מסמכים

משפחה

לאון גרינברג

לאון נולד בשנת 1887 ברומניה. את למודיו סיים בעיר שנולד בה. הוא עבד כפקיד בבית מסחר לטכסטיל בעיר הגדולה גלץ, שם בנה את ביתו.
שאיפתו לעלות ארצה עם רעיתו לפני מלחמת העולם השנייה – לא התגשמה. רק עם סיום המלחמה, נפתחו שערי רומניה ליהודים. הוא ואשתו חנה יצאו מרומניה במאי 1951 והגיעו ליגור.

ביגור התחילו עבורם חיים חדשים לגמרי. לאון נקלט מהר בין חברי ביח"ר "לגין" כאיש שיחה בחברה והודות למסירותו בעבודה, כולם אהבוהו בגלל אופיו השקט, צניעותו וחריצותו.
לאון וחנה גרינברג מצאו את ביתם ביגור. כששכב בבית-החולים ביטא בשיחה עם החברים המבקרים אותו את הרגשתו של בטחון והערצה שקשרו אותו למשק יגור.

בשנים האחרונות זכה לראות גם את בנותיו עם משפחותיהן, שעלו ארצה. זה הוסיף לו אושר רב.

סיפורים

לחצו על הכותרת על מנת לקרוא את הסיפור

  • ביום השבעה ללאון גרינברג ז

    לפני כעשר שנים הגיע אלינו, למשקנו, הח' לאון גרינברג – בגיל הזיקנה.

    ידועים קשיי הקליטה לגבי עולים צעירים. לכן, כמה הופתענו כאשר הח' גרינברג התחיל לעבוד בבית החרושת "לגין" במלוא המרץ, כשלצעירים קשה היה להשתוות איתו. הוא נכנס לעבודה בשקידה ובמסירות שאין כדוגמתה. בחמש היה הראשון שפתח את בית החרושת ועבד יום עבודה מלא, כמו כל יתר החברים.

    רק בשנתיים האחרונות הסכים לעבוד שעה פחות. כאשר הציעו לו להקטין את שעות עבודתו לא רצה להסכים, באומרו: "אני בריא ויכול לעבוד". כאשר החלו לרשום את התוצרת ורצו לפסוח עליו נעלב ורשם יום יום את תוצרת עבודתו. בפריון העבודה שלו לא ירד מרוב הצעירים.

    גם הזדהה הזדהות מוחלטת עם חיי המשק ועם חיי הקיבוץ. הוא שמח על כל בניין, על כל עץ שנוסף בחצר משקנו. לא הצליח ללמוד את השפה העברית, ולכן השתדל לשוחח עם החברים, כדי לדעת על כל הנעשה במשק ובארץ.

    לאון התחבב מאוד על כל החברים. כולם כיבדוהו והעריצוהו.

    כשלקחו אותו לבית החולים קיוינו כי גופו החסון יחזיק מעמד ויוכל להתגבר על מחלתו. אולם הוכרע ע"י המחלה.

    קשה האבידה למשק, לחברים, ועוד יותר קשה לאשתו ומשפחתו.

    נחמה אחת למשפחה, כי יפים היו חייו ביגור ותמיד נזכור אותו לטובה.

    יהי זכרו ברוך ושלום לעפרו!

    א.ב.

    יומן יגור 10.11.1961