משה יולוב
משה יולוב נולד בשנת 1904 באחוזה כפרית שליד העיר מינסק (רוסיה). הוריו היו החוכרים של טחנת הקמח הגדולה שבאחוזה. משעברה המשפחה למינסק, הכיר משה את תנועות הנוער הציוניות ונתפס לרעיון הציוני בכל מאודו. היה חבר פעיל בהסתדרות הנוער הציונית "החבר".
לאחר 1920, בהתבסס השלטון הסובייטי ברוסיה הלבנה, הפכה הפעילות הציונית לבלתי לגאלית, והיא גררה אחריה מאסרים ואף הגליות לסיביר אעפ"כ פעלו משה וחבריו ללא חת במחתרת, בתאים קטנים.
משה למד מדידת קרקעות, תחילה במינסק ואחר כך במוסקבה. לאחר שנה ומחצית השנה של שרות בצבא האדום, בגדוד של חי"ר בטורקסטן הרחוקה, חזר משה לעירו וגם לסורו – לפעילות הציונית הבלתי לגאלית. הוא גורש לסיביר, אך למזלו ניתן היה אז עדיין להחליף גירוש לסיביר לגירוש לפלסטינה. לאחר השתדלות בג.פ.או. אושר לו הדבר ומשה עולה בשנת 1927 ארצה – ישראל. תחילת דרכו בארץ – פלוגת עין טבעון. ליגור הגיע משה בשנת 1938, לאחר הכרות עם רונקה, שכן החליט להקים משפחה איתה.
במשך תקופה מסוימת עבד משה ביגור בחקלאות, אולם הוא נכסף לעבוד במקצועו, במדידת קרקעות, ומבוקשו אכן ניתן לו. הוא הצטרף לחברת "שיכון" ההסתדרותית, במסגרתה עבד למעלה מ-20 שנה כמהנדס מודד בדרגה א' מהנדסים.
בגיל גבוה יחסית השלים משה את לימודיו האקדמאים ועמד בבחינות ממשלתיות לקבלת הדיפלומה שנמנעה ממנו באינסטיטוט המוסקבאי, בגלל מאסרו וגירושו בגין פעילותו הציונית.
עם צאתו לפנסיה בגיל 65 הוא חוזר לעבוד ביגור. בשנותיו האחרונות עבד בטובופלסט.
איש צנוע ונחבא אל הכלים היה משה. דיקן בעבודתו ואחראי מאד. איש ישר לב, איש אמת שתוכו כברו. מקפיד עם עצמו הרבה ונוהג לומר את האמת שבלבבו ללא חת גם לזולתו.
השאיר אחריו משפחה ענפה, רעיה, שני בנים ובת ו-13 נכדים.