נתן טיגר
יליד קוטנה שבפולין. מילדותו ספג תרבות עברית ויידיש. ממניחי היסוד של תנועת פועלי-ציון – צ.ס. בפולין. היה חבר מוסדותיה המרכזיים, עורך העיתונות המפלגתית, נציג המפלגה במוסדות שונים, ציר בקונגרסים ציוניים ובכינוסי פועלים. נואם מחונן ומקובל ורב השפעה על המוני יהודים ונוער בערים ובעיירות בפולין. עיקר מאבקו היה נגד ה"בונד" והיבסקציה בכל גילוייה. כמו כן הרצה על נושאים ספרותיים ועל סופרים. פעמים רבות התלווה לסופר שלום אש, בן עירו, והרצה על יצירותיו.
עלה ארצה בשנת 1932. תחילה היה חבר גבעת-השלושה, בה עבד זמן מה בסנדלריה. אח"כ עבד כמורה בבית הספר המקצועי ע"ש מכס פיין בתל-אביב.
מ-1944 – חבר משק יגור. בשנים אלו הכרנוהו לפרקים כפעיל במפלגה ובהסתדרות, אך עיקר כוחותיו הוקדשו לחינוך ולהוראה. כמוסמך להוראה במדעי היהדות ובמדעי החברה עבד כמורה בביה"ס ע"ש "טיץ" ואח"כ כמורה להומניסטיקה בכיתות המשך בבית ספרנו. היה גם מורה להיסטוריה וספרות בסמינר הקיבוצים "אורנים". בשנים האחרונות לחייו עבד בחיפה כמורה בגימנסיה "התיכון" ואח"כ ב"סמינר למורים ולגננות" על הכרמל, וכן בסמינר ערב של צה"ל.
נתן היה בעל ידיעות רחבות בשטח היהדות, העמיק חקר בהיסטוריה הישראלית והכללית, בעל ניתוח מעמיק וחריף בספרות ובמדעי החברה והסוציאליזם. תלמידיו רחשו לו בכל מקום הוקרה על הרצאותיו המעניינות ומעוררות למחשבה.
גם בחיי התרבות במשק היה פעיל הרבה שנים ועשה רבות למען השכלת המבוגרים. הדריך חוגים (לבורוכוב, למרכסיזם), השתתף ב"ירח עיון" לעולים (ביחוד לקבוצת העולים מהונגריה), והקנה להם את ראשית ידיעת הלשון והתנ"ך. הרצה הרבה על נושאים ספרותיים אשר ריכזו קהל רב ומתעניין. רבים מהסופרים שהזדמנו ליגור, הוא היה מברכם מתוך ידיעה יסודית ביצירותיהם. דבריו שהשמיע בציבור היו תמיד מקוריים, לא שגרתיים ומבוססים על ידיעה הומניסטית רחבה, אשר כמוה נדירה כבר בדורנו.
התהלך בתוכנו אדם נאמן לרעיונות יסוד של הסוציאליזם, תנועת הפועלים הארץ-ישראלית והקיבוץ. תמיד היה ער למתרחש במשק ובחברה, גם בעת שעבד בחיפה. השתתף באופן קבוע באספות המשק עד שחלה.
עת שכבו על ערש דווי במחלתו הממארת והממושכת, התעניין עד ימיו האחרונים במהלך הדיונים בוועידה, הגיב והביע דעה על הבעיות בפניהן עומד הקיבוץ.
אם כי נראה היה אדם מסוגר לעצמו, היו לו ידידים קרובים אש הוקירוהו ושמרו תמיד על הקשר אתו עד רגעיו האחרונים.