שלום (שולמקה) שנקר
נולד: 31.12.1909
נפטר: 19.9.1988
שם האב: צבי
חברנו שלום (שולמקה) שנקר נולד בעיר סטפן אשר בחבל פולסיה בפולין. כרבים מבני הדור הצעיר שגדלו בין שתי מלחמות העולם בגולת פולין הלחוצה, הצטרף לתנועת נוער חלוצית, ואחרי תקופת הכשרה בקיבוץ של "השומר הצעיר" עלה ב-1932 לארץ עם גרעין שנועד לנגבה. בשנים הראשונות ישבו חברי הגרעין סמוך לראשון לציון והתקיימו בעיקר מעבודות חוץ. גם שולמקה עבד בתקופה זו בעבודת חוץ, בבניין.
בשנת 1939, כשענני מחלמת העולם השניה כבר התקבצו באופק, עלה הקיבוץ לנקודת הקבע, וחודשים ספורים אחר כך התגייס שלום לצבא הבריטי במסגרת הגיוס של התנועות הקיבוציות. במשך השנים הארוכות של שרותו בצבא עבר כמה חוויות קשות. כששרת כנהג בפלוגת תובלה במדבר המערבי, קיבל אות הצטיינות על מעשה הקרבה אישית, כאשר אש פרצה במשאית עמוסה תחמושת שהוא נהג, וכדי למנוע קרבנות בקרב שיירות של חיילים שצעדו לאורך הדרך, פרץ עם המשאית הצידה לתוך שדה מוקשים והצליח להמלט ממנה שניות לפני שהתפוצצה. מספר חודשים לאחר מכן ניצל בנס מטביעה באניית הצי הבריטי שהובילה את פלוגתו ממצרים לאיטליה וטובעה ע"י מפציצים גרמניים, כשהיא מושכת איתה לתהום 140 מחבריו. לאחר שהחלים מפציעתו הוא מגיע עם הפלוגה המשוקמת לאיטליה ושם הם נרתמים בכל המרץ וההתלהבות לתנועת "הבריחה", להצלת פליטי חרב השואה ולהקמת מחנה הכשרה לצעירים יהודים שהתרכזו באיטליה.
רק ב-1945 חזר שולמקה לארץ ולקיבוצו נגבה. בתקופה זו פגש את חנה ולאחר שנישאו הקימו את ביתם בנגבה ושם נולד בנם בכורם צביקה. לאחר שנתיים בנגבה, הם עוברים ליגור, ביתה של חנה משנים, כשצביקה בן 10 חדשים איתם, וכאן נולדו להם בשנות ה-50 הבנות זיוה ובת-שבע.
ביגור עבד שולמקה תקופת מה בבניין ובפלחה ולאחר מכן עבר לביח"ר לגין, שם המשיך בהתמדה 25 שנה. רק משחלה במחלתו הקשה עבר לעבוד בחשמליה והתמיד בה כל עוד היה בו כוח, כמעט עד לרגע האחרון. למרות חולשתו גילה גם כאן מסירות והיה מקפיד ודייקן בעבודתו.
שולמקה היה חבר צנוע, שקט ונחבא אל הכלים. מעולם לא רצה להטריד אחרים ולהכביד עליהם במחלתו. למרות 8 שנים ארוכות של מחלה רבת ייסורים וסבל, היה תמיד מאיר פנים לחברים שבאו לחשמליה ושאף להשביע רצונם.
במשך כל שנות חייו ביגור שמר שולמקה על קשר חם ואוהב עם ביתו לשעבר נגבה, והקפיד לשמור על חברויות משכבר.
היה איש משפחה מסור, לא רצה להכביד על בני המשפחה הקרובים ועל חנה, שטיפלו בו במסירות במשך שנות הסבל הארוכות, ותמיד גילה התעניינות, גם ברגעים הקשים ביותר, בשלומם ובמעשיהם של חברים וקרובים, ילדים ומבוגרים.
יהי זכרו שמור לברכה בתוכנו.