שמואל ביאליסטוק
שמואל נולד בשנת 1904 ברדומסקו, פולין. בית הוריו היה דתי ציוני, ובנעוריו הצטרף לתנעות "השומר הצעיר". במטרה לעלות ארצה כחקלאי, למד עם קבוצת יהודים בבית-ספר חקלאי יהודי בגרמניה, אך עקב האנטישמיות והמצב הכלכלי הקשה לא ניתן היה להשלים את הלימודים. בהוראת מרכז ה"חלוץ" עברה הקבוצה לעבודה חקלאית בחוות בגרמניה.
ב-1924 עלה ביאליסטוק ארצה כחבר בקבוצת חלוצים. הם יצאו לכיבוש העבודה בזכרון יעקב ובעין-חרוד ועבדו בייבוש ביצות כברה (היום מעגן מיכאל), הכשרת אדמה, שריפת אבני סיד בשוני, וכן בכרם, בפרדס ובגידול טבק. ב-1925 נשלחה הקבוצה ליגור. כאן השתלב במשימות הבוערות של אותם ימים: עבודה בפלחה, מבצע גדול של עיבוד אדמות במפרץ חיפה לשם שמירת הבעלות על הקרקע, סלילת הכביש למגידו, והסדרת אפיק הקישון. באותה תקופה תקפו אותו קדחת וטיפוס. על רקע השחפת בה היה חולה בעבר הדרדרה בריאותו מאוד למשך תקופה ארוכה. שנים אחדות היה בתהליך של הבראה ושיקום מחוץ למשק. כשחזר ליגור השתלב בהנהלת החשבונות בה התמיד עשרות שנים.
שולמית ושמואל ביאליסטוק הקימו ביגור משפחה לתפארת, וגידלו את חוה, צילה, אהרון ורוחלה. בחינוך הילדים היה חשוב לו לביאליסטוק יותר מכל נושא הלימודים וההשכלה הכללית. הוא עצמו הקדיש את כל זמנו הפנוי לקריאה ולהרחבת השכלתו בתחומים שונים. אחרי שאיבד את הראיה בעין אחת חשש מאוד לעין הבריאה, כי הקריאה הייתה בעיניו טעם החיים.
כמה מכות קשות ניחתו עליו במשך השנים. אהרון נפל במלחמת יום הכיפורים, שולמית, אותה נשא על כפיים, נפטרה לאחר מכן, ולפני פחות משנה נפטרה חוה האהובה עליו ממחלה קשה. מכות אלו פגעו בו מאוד.
בשנתיים האחרונות חי ב"בית אחוה". ביאליסטוק היה מעורב מאוד בחיי הבית, שמר על קשרים אישיים עם חבריו וניסה מאוד לסייע בענייני היומיום לחברים ולצוות. עד לפני חודש עוד המשיך לעבוד בחדרו על חשבונות "תנובה". לפני זמן מה הרגיש שלא יוכל עוד, וכך כתב ביומן יגור האחרון: "לאחר עשרות שנים אני נאלץ לסיים את עבודתי עקב הרעה ניכרת בראייתי. שמחתי לעבוד ולעזור כל עוד ניתן הדבר בידי. לממשיכים – יישר כוחכם!".